Slimme plaatwerkcomponenten

Onder dit motto produceren wij dag in, dag uit slimme plaatwerkcomponenten. Door zeer klant gedreven, en data-minded te zijn, worden wij continue uitgedaagd om een beter product en proces te realiseren.

We Shape Sheetmetal

Suplacon is de specialist in het toeleveren van slimme plaatwerkcomponenten in klein- en middelgrote series, daarbij streven wij ernaar om tot de topgroep te behoren in de plaat verwerkende industrie. Om die reden toponderneming van het jaar 2020!

Suplacon

De maakindustrie helpen groeien en versnellen, dat is wat Suplacon nastreeft. Dit wordt ondersteund door ons webportaal ‘plaatwerk365’ dat vol automatisch prijscalculaties kan genereren, op basis van 3D tekeningen, en verwerkt tot een order.
Een uiterst gedigitaliseerde werkvoorbereiding, dat meedenkt in het ontwikkelen van slimme plaatwerk toepassingen. Een productie dat sterk geco-robotiseerd is. Tot een ICT- afdeling dat google applicaties ontwikkelt om de logistiek te ondersteunen.

Trends & Innovatie

Van oudsher is de metaalverwerkende industrie vrij traditioneel. Ondanks deze stempel ervaren wij een compleet ander beeld van de markt doordat vernieuwing en innovatie in de genen zit van Suplacon.

Neem als voorbeeld ons webportal, Plaatwerk365 dat volledig geautomatiseerd een offerte genereert van 3D tekening naar een order, naast andere innovaties die onze interen processen helpen versnellen. Desondanks zien wij potentie ontstaan voor platformeconomieën, gecombineerd met de behoefte aan kortere doorlooptijden.

Mark-René Apeldoorn, medewerker kantafdeling Suplacon:

Wat doet jouw afdeling?
Onze afdeling is gespecialiseerd in het buigen van plaatwerk. Bijvoorbeeld een plat (simpel) product wordt een mooi, gebogen eindresultaat.

Waarin blinkt deze afdeling, intern en ten opzichte van concurrenten, uit?
We zijn snel en kwalitatief vergeleken met bijvoorbeeld concurrenten. Ook hebben wij een goede communicatie op de afdeling waar wij ook zeker in uitblinken.

Met wat  voor uitdagingen heb je te maken tijdens je werk en op je afdeling?
Er zijn op onze afdeling weinig mensen die kunnen programmeren. Het is handig voor een goede doorstroom als wat meer mensen dit zouden kunnen. Daarom wil ik het in de toekomst ook graag zelf leren.

Wat geeft voldoening?
Het geeft mij zeker voldoening wanneer ik een hele dag lekker kan door werken zonder te veel oponthoud.

Welke automatisering ontwikkeld door de Suplacon ICT heeft jullie verder gebracht?
Ik ben zelf erg blij met het nieuwe Shopfloor. Het werkt erg handig, snel en het maakt het overzichtelijk.

Suplacon wint Top onderneming Flevoland 2020

Tijdens het Flevopenningen Gala 2020 in de terminal van Lelystad Airport heeft Suplacon uit handen van gedeputeerde Jan Nico Appelman en MKB voorzitter Jacco Vonhof de prijs voor Top onderneming Flevoland 2020 ontvangen. Volgens de jury klopten alle criteria: inclusief werknemers beleid, een actuele digitale agenda en een goede product propositie. En bovenal met een hands on jong team.

Terug naar overzicht
Naar de website