Doordachte no-nonsens productiecapaciteit

Wij faciliteren de groei van onze klanten en nemen met doordachte en no-nonsens productiecapaciteit hun productiezorg voor metalen onderdelen en samenstellingen uit handen. Met innovatieve processen en productiemethoden streven we een continue cost-down na. Met deze commitment ontwikkelen we samen met onze klanten onze gezamenlijke toekomst.

Over Polder Staalproducties

Polder Staalproducties neemt de productiezorg van metalen onderdelen en samenstelling uithanden voor OEM bedrijven, die zich willen focussen op groei en ontwikkeling in hun marktsegment. Met een competitief machinepark en innovatieve processen staat ons team in Emmeloord voor kwaliteit, betrouwbaarheid, buitengewoon goede communicatie en samenwerking. We leren en innoveren samen met onze klanten. Zo faciliteren we de groei van onze klanten en werken we aan onze toekomst. Een toekomst, waarin onze medewerkers zich kunnen ontwikkelen en hun talenten in kunnen zetten. Samen, in vertrouwen en met plezier!

Trends en innovatie

Een goede voorbereiding is het halve werk. De markt van onze klanten wordt steeds dynamischer. Doorlooptijden worden korter en productieseries kleiner. Met een goede voorbereiding streven we er naar om ingrijpen tijdens het proces te voorkomen. Van calculatie, offerte en werkvoorbereiding en daarna van programmeren, produceren en controleren. Processen worden gekoppeld en opgedane kennis wordt geborgd en is beschikbaar voor iedereen in ons bedrijf. Zo kunnen we steeds slimmer de technologie voor ons laten werken.

Vakmanschap

Vakmanschap staat bij ons hoog in het vaandel. Wij maken de meest uiteenlopende producten. Of het nu gaat om lasersnijden, kanten, CNC verspanen, lassen of robot lassen, ontwikkelen kunnen we niet zonder onze vakmensen. Het vakmanschap maakt de processen en het juiste gebruik van materialen. Ontwikkelingen als Internet of Things, Industrie 4.0 en Smart Industry zijn alleen mogelijk met de inzet en ontwikkeling van ons vakmanschap. Goed opgeleide medewerkers, die zich verder ontwikkelen met nieuwe producten voor onze klanten.

Medewerker aan het woord

Onlangs hebben we voor een nieuwe klant een prototype hoogwerker gemaakt verteld Dylan Breggeman. Buiten nauwkeurige toleranties werd ook gevraagd om nieuwe lasmethodes. Door intensief samen te werken met onze klant en onze las ingenieur zijn we gekomen tot een methode die een zeer hoog afwerkingsniveau oplevert en bovendien voldoet aan de gestelde normen. De hoogwerker wordt binnenkort gepresenteerd aan de markt. Op dit moment hebben we de order voor een elektrische variant gekregen en binnenkort worden gaan de eerste tien hoogwerkers in productie. Het is ontzettend leuk om aan deze ontwikkelingen mee te kunnen werken.

Lasnaad detectie bij robotlassen hefarmen

Voor één van onze klanten maken we hefarmsystemen om containers op vrachtwagens te tillen. Door de hoge belasting vraagt dit om goed en gekwalificeerd lasproces dat optisch mooie lassen oplevert na het poedercoaten van de hefarmen. Om afwijkingen op de positie van de lasnaad op te vangen hebben we samen met onze leverancier van de robot een applicatie ontwikkeld om de hefarmen voor het lassen volledig met de lasrobot te meten en deze gegevens te verwerken in het lasprogramma. Naast een efficiency slag voor ons kan onze klant met een mooiere kwaliteit arm de markt op wat hem onderscheid van zijn concurrenten. Precies dat zijn de win-win situaties die wij nastreven.

Terug naar overzicht