Thema:
'Hoe een gekke mier de wereld kan veranderen: lessen uit de natuur voor samenwerking en verandering'

5 november 2024

van 14:45 uur - 18:30 uur
Dit bericht delen:

Wil je blijven scoren? En wil je een aantrekkelijk, toekomstbestendig bedrijf blijven? Durf dan anders te denken en te doen. Voor jezelf, voor je bedrijf én je team en mensen. Ben in staat om tijdig en succesvol te veranderen.  Wat heb je daarvoor nodig als het gaat om strategie en behoud en ontwikkelen van kennis en vakmensen? En, wat betekent dit voor de skills van de toekomst en je rol als werkgever in dit alles? 

Van buiten naar binnen: In de omgeving spelen veranderingen vanuit technologie, economie, demografie, etc.

Veranderingen in de omgeving vraagt veel van jouw onderneming: wat is en wordt de rol van jouw bedrijf in je omgeving als het gaat om je eigen strategie, productie, processen en personeel?

In een veranderende onderneming zit je als ondernemer aan het stuur. Welke veranderingen moet je als ondernemer/werkgever oppakken?

Van binnen naar buiten: Als ondernemer heb je ambities en drijfveren.

Welke veranderingen wil je doorvoeren aan je producten/diensten, je organisatie, je medewerkers, cultuur, processen, etc.?

Wat verwacht je vervolgens van je medewerkers? Welke ontwikkeling zou je graag willen zien bij hen, op persoonlijk vlak, in de teams?

Inzicht begint vaak met herkenning en erkenning van een bepaalde manier van denken over veranderingen. En vervolgens de koers bepalen waar je naar toe wilt. Hoe kun je dan de gewenste verandering realiseren waar ook je medewerkers aan bijdragen en in mee gaan?

Drieluik themabijeenkomsten

Om je als ondernemer mee te nemen in de antwoorden op bovenstaande vragen organiseren we drie themabijeenkomsten voor bedrijven in de maakindustrie en installatietechniek in de regio Zwolle. Doelstelling is onze bedrijven kennis aan te reiken om wendbaar en toekomstbestendig te zijn in het werkgeverschap gezien de vele uitdagingen die er nu zijn.

Bijeenkomst 1 - 'Verandermanagement – hoe maak je menselijke organisaties?' - 26 september 2024

Voor meer info over deze bijeenkomst, klik hier.

Bijeenkomst 2 - 'Een nieuwe werkrealiteit: AI is geen technologie- maar een cultuurvraagstuk' - 16 oktober 2024

Voor meer info over deze bijeenkomst, klik hier.

Bijeenkomst 3 - 'Hoe een gekke mier de wereld kan veranderen: lessen uit de natuur voor samenwerking en verandering' - 5 november 2024

Arjan Postma, een van de meest bekende boswachters van Nederland, geeft unieke inzichten in de manier waarop de natuur ons kan leren over menselijk gedrag en organisatiecultuur.

Door parallellen te trekken tussen het gedrag van dieren en mensen, kunnen we waardevolle lessen leren over leiderschap, organisatiecultuur, diversiteit, samenwerking en verandering. Door te kijken naar de manier waarop dieren en ecosystemen functioneren, kunnen we waardevolle inzichten opdoen die ons helpen beter samen te werken, innovatie te stimuleren en ons aan te passen aan veranderingen.

Arjan Postma’s observaties benadrukken hoe een ‘gekke mier’ de wereld kan veranderen door het belang van samenwerking, diversiteit en leiderschap te benadrukken. Door deze principes te omarmen, kunnen organisaties hun effectiviteit en veerkracht verbeteren, net zoals de natuur dat al miljoenen jaren doet.

Programma en aanmelden

Data en locaties: Bijeenkomst 1: 26 september 2024
Locatie: Verbruggen, Bouwerskamp 13 in Emmeloord 

Bijeenkomst 2: 16 oktober 2024
Locatie: Perron038, Hanzelaan 95B in Zwolle

Bijeenkomst 3: 5 november 2024
Locatie: Intergas Verwarming, Europark Allee 2 in Coevorden

Duur: 14:45 uur – 18:30 uur
Voor wie: Directie en (HR-)managers van bedrijven in de maakindustrie en installatietechniek, die zich bezighouden met deze vraagstukken binnen het bedrijf.
Kosten: De bijeenkomsten zijn gratis.

Bij afmelding na 9 oktober a.s. voor een of meerdere bijeenkomsten of no show tijdens de bijeenkomsten, brengen wij een bedrag van € 75,- in rekening.

Aanmelden bijeenkomst 16 oktober KLIK HIER

Maximaal 50 deelnemers, vol = vol

Aanmelden bijeenkomst 5 november KLIK HIER

Maximaal 50 deelnemers, vol = vol

De bijeenkomsten worden mede georganiseerd en (financieel) ondersteund door deze samenwerkende partners:

Terug naar overzicht