Thema:
'Verandermanagement – hoe maak je menselijke organisaties?'

26 september 2024

van 14:45 uur - 18:30 uur
Dit bericht delen:

Wil je blijven scoren? En wil je een aantrekkelijk, toekomstbestendig bedrijf blijven? Durf dan anders te denken en te doen. Voor jezelf, voor je bedrijf én je team en mensen. Ben in staat om tijdig en succesvol te veranderen.  Wat heb je daarvoor nodig als het gaat om strategie en behoud en ontwikkelen van kennis en vakmensen? En, wat betekent dit voor de skills van de toekomst en je rol als werkgever in dit alles? 

Van buiten naar binnen: In de omgeving spelen veranderingen vanuit technologie, economie, demografie, etc.

Veranderingen in de omgeving vraagt veel van jouw onderneming: wat is en wordt de rol van jouw bedrijf in je omgeving als het gaat om je eigen strategie, productie, processen en personeel?

In een veranderende onderneming zit je als ondernemer aan het stuur. Welke veranderingen moet je als ondernemer/werkgever oppakken?

Van binnen naar buiten: Als ondernemer heb je ambities en drijfveren.

Welke veranderingen wil je doorvoeren aan je producten/diensten, je organisatie, je medewerkers, cultuur, processen, etc.?

Wat verwacht je vervolgens van je medewerkers? Welke ontwikkeling zou je graag willen zien bij hen, op persoonlijk vlak, in de teams?

Inzicht begint vaak met herkenning en erkenning van een bepaalde manier van denken over veranderingen. En vervolgens de koers bepalen waar je naar toe wilt. Hoe kun je dan de gewenste verandering realiseren waar ook je medewerkers aan bijdragen en in mee gaan?

Drieluik themabijeenkomsten

Om je als ondernemer mee te nemen in de antwoorden op bovenstaande vragen organiseren we drie themabijeenkomsten voor bedrijven in de maakindustrie en installatietechniek in de regio Zwolle. Doelstelling is onze bedrijven kennis aan te reiken om wendbaar en toekomstbestendig te zijn in het werkgeverschap gezien de vele uitdagingen die er nu zijn.

Bijeenkomst 1 - 'Verandermanagement – hoe maak je menselijke organisaties?' - 26 september 2024

Het drieuik ‘Verandering in Werkgeverschap’ start met een interessante inspiratiesessie van Jeroen Siebelt. Jeroen is sociaal psycholoog en adviseur Verandering bij onder andere de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij gaat in op de grootste uitdaging van bedrijven die te maken hebben met het beter benutten van hun menselijk potentieel.

Verandering begint bij begrijpen. Verandering is complex. Organisatiestructuur, veranderverleden, motivatie, competentie, betekenisgeving, resultaatgerichtheid, psychologische veiligheid, enzovoorts. Dat heeft allemaal invloed op het succes of falen van verandering. Grote veranderingen zijn spannend, waar moet je überhaupt beginnen?

Jeroen helpt ondernemers om enthousiast te worden over verandering door ze inzicht te geven in de belangrijkste psychologische en bedrijfskundige aspecten van verandering. Hij leert je om zelf de situatie te analyseren en met meer vertrouwen een oplossing te bedenken. 

Ondernemer aan het woord: Verbruggen Palletizing Solutions

Bijeenkomst 2 - 'Een nieuwe werkrealiteit: AI is geen technologie- maar een cultuurvraagstuk' - 16 oktober 2024

Voor meer info over deze bijeenkomst, klik hier.

Bijeenkomst 3 - 'Hoe een gekke mier de wereld kan veranderen: lessen uit de natuur voor samenwerking en verandering' - 5 november 2024

Voor meer info over deze bijeenkomst, klik hier.

Programma en aanmelden

Data en locaties: Bijeenkomst 1: 26 september 2024
Locatie: Verbruggen, Bouwerskamp 13 in Emmeloord 

Bijeenkomst 2: 16 oktober 2024
Locatie: Perron038, Hanzelaan 95B in Zwolle

Bijeenkomst 3: 5 november 2024
Locatie: Intergas Verwarming, Europark Allee 2 in Coevorden

Duur: 14:45 uur – 18:30 uur
Voor wie: Directie en (HR-)managers van bedrijven in de maakindustrie en installatietechniek, die zich bezighouden met deze vraagstukken binnen het bedrijf.
Kosten: De bijdrage per deelnemer is € 75. Dit omvat deelname aan de gehele reeks van 3 sessies, materialen en catering.
Let op: Aanmelden kan alleen voor alle drie de bijeenkomsten. Je meldt je aan door het registratieformulier bij de eerste bijeenkomst in te vullen. Aanmelden voor een losse bijeenkomst is niet mogelijk.
Aanmelden KLIK HIER

Maximaal 50 deelnemers, vol = vol

De bijeenkomsten worden mede georganiseerd en (financieel) ondersteund door deze samenwerkende partners:

Terug naar overzicht