26 september 2024

Verandermanagement – Hoe maak je menselijke organisaties?

Hierover gingen vandaag 40 directeur-eigenaren en HR-managers met elkaar in gesprek tijdens de eerste bijeenkomst van de 3-luik over ‘Verandering in werkgeverschap’.

Verandering begint bij begrijpen. Verandering is complex. Organisatiestructuur, veranderverleden, motivatie, competentie, betekenisgeving, resultaatgerichtheid, psychologische veiligheid, enzovoorts. Dat heeft allemaal invloed op het succes of falen van verandering. Grote veranderingen zijn spannend, waar moet je überhaupt beginnen?

Gastspreker Jeroen Siebelt heeft ons aangezet tot omdenken en enthousiast gemaakt over verandering door inzicht te geven in de belangrijkste psychologische en bedrijfskundige aspecten van verandering.
Want juist de combinatie van visie én veiligheid zorgt voor succes en verandercapaciteit. Wanneer aan één of meerdere van de vijf fundamentele drijfveren niet wordt voldaan, verlaagt de veiligheid en verandert het doel (vaak onbewust) van de visie naar het herstel van de drijfveer.
Kortom, verdiep je in je mensen want beter begrijpen is beter leiden!

Wat dit concreet betekent in de praktijk is belicht door gastbedrijf Verbruggen Palletizing Solutions in Emmeloord. Directieleden Wouter Verbruggen, Maarten Verbruggen en Reinier Verbruggen hebben openhartig een inkijk gegeven in de verandering die zij als organisatie de afgelopen jaren hebben ingezet.

Vervolgens gingen de deelnemers met elkaar in gesprek, onder leiding van diverse gespreksleiders met een korte inleiding van Marissa Bootsma van WIMM . Boeiende gesprekken, er is veel kennis en ervaring uitgewisseld en ging iedereen met een actie voor morgen naar huis.

Een mooie en waardevolle bijeenkomst met veel inzichten en perspectief.

Aanmelden vervolgbijeenkomst

Wij kijken uit naar de vervolgbijeenkomsten van deze 3-luik!

Aanmelden kan nog steeds, deelname is gratis:

🔔 Thema: ‘Een nieuwe werkrealiteit: AI is geen technologie- maar een cultuurvraagstuk’
📅 16 oktober 2024
🕒 14.45 – 18.30 uur
📌 Perron038, Hanzelaan 95B in Zwolle
Aanmelden: klik hier

🔔 Thema: ‘Hoe een gekke mier de wereld kan veranderen: Lessen uit de natuur voor samenwerking en verandering’
📅 5 november 2024
🕒 14.45 – 18.30 uur
📌 Intergas Verwarming bv in Coevorden
Aanmelden: klik hier.

Graag tot ziens!
Terug naar overzicht