Specialist in lichtgewicht composiet deuren, luiken, masten en opbouwen

VABO Composites is al meer dan 20 jaar een toonaangevende speler in de hoogwaardige Nederlandse maritieme sector. Bekend om de kwaliteit van onze producten en onze brede expertise, garandeert ons ervaren team composiet deuren, luiken, masten en opbouwen van de hoogste kwaliteit en afwerking. Onze producten maken optimaal gebruik van de unieke voordelen van glasvezel en koolstofcomposieten, speciaal ontworpen voor de maritieme sector.

Passie, kennis en innovatie

Opgericht in 2001, begon VABO Composites met het bekleden van houten ruimen van vissersboten en is sindsdien uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf dat bekend staat om zijn passie, kennis en innovatieve aanpak. Vanuit onze Lloyd’s en DNV goedgekeurde productiehal van ca. 4000m² in Emmeloord, werkt een team van 25 toegewijde specialisten, aangevuld met een internationaal netwerk van experts, aan de productie van de fijnste composietproducten. Wij waarborgen kwaliteit met moderne productieprocessen en een ISO 9001 certificering.

Voordelen van glasvezel en koolstof composieten

Glasvezel en koolstofcomposieten bieden ongeëvenaarde voordelen voor maritieme toepassingen. Deze materialen zijn extreem licht, maar toch zeer sterk, wat leidt tot aanzienlijk gewichtsverlies van het schip en daardoor een lager brandstofverbruik en betere prestaties op zee. Bovendien zijn composieten ongevoelig voor corrosie en verval, wat resulteert in een veel langere levensduur en minder onderhoud dan traditionele materialen zoals staal of aluminium.

Bij VABO benutten we deze voordelen ten volle. We ontwikkelen producten die bestand zijn tegen de zwaarste maritieme omstandigheden, van composiet deuren en luiken tot masten en opbouwconstructies. Deze oplossingen zijn niet alleen duurzamer en lichter, maar bieden ook verbeterde thermische en akoestische isolatie, waardoor het comfort aan boord wordt verhoogd.

Complete service: van ontwerp tot installatie

VABO biedt veel meer dan alleen hoogwaardige composietproducten. We spelen een sleutelrol in elke fase van uw project, van pre-engineering en technische berekeningen tot klasse, productie en installatie. Door vroeg in het proces samen te werken met onze klanten en leveranciers, zorgen we voor oplossingen die niet alleen aan de hoogste standaarden voldoen, maar deze ook overtreffen.

Uw partner voor turnkey oplossingen

Met onze focus op lichtgewicht, duurzame composietmaterialen en een compleet aanbod van diensten, is VABO Composites uw ideale partner voor turnkey oplossingen in de maritieme sector. Kies voor VABO en ervaar de voordelen van glasvezel en koolstofcomposieten in uw volgende project.

Terug naar overzicht