12 oktober 2023
Dit bericht delen:

Van hiërarchie naar eigenaarschap: Wat betekent dit voor je leiderschap?

Hierover gingen 40 directeur-eigenaren en HR-managers met elkaar in gesprek bij ons clusterbedrijf MCM in Marknesse. Het verschil tussen leider en baas, zelfreflectie en zelfkennis, macht en gezag, grootte van teams, vertrouwen en verbinding.

Het maakt niet uit WAT we met elkaar maken, succes hangt af van de manier HOE we met elkaar omgaan. Arbeidsrelaties zijn bijzonder, want mensen geven je het meest kostbare ze hebben: tijd en talent. En hoe draagt dienend leiderschap bij aan het oplossend vermogen van teams en medewerkers, hoe gebruik je ook de wijsheid van de minderheid, psychologische veiligheid op de werkvloer, et cetera.

Vele thema’s die tijdens de inspirerende en boeiende presentatie van Anke van Luijt aan de orde kwamen tijdens deze bijeenkomst.

Na een kijkje in het hart van MCM lichtten Cor van Vilsteren en Dave Zeilstra toe hoe MCM met dit thema omgaat en dit ook in de praktijk brengt.

Vervolgens gingen de deelnemers zelf aan de slag onder leiding van diverse gespreksleiders met korte inleiding van Marissa Bootsma van WIMM. Boeiende gesprekken, er is veel kennis en ervaring uitgewisseld en ging iedereen met een actie voor morgen naar huis. Luisteren, meer zelfreflectie, gesprekken op de werkvloer werden veelvuldig genoemd.

Een mooie en waardevolle bijeenkomst met veel inzichten en perspectief. Met dank aan alle samenwerkende partners en onze programmamanager Roy van Enkhuijzen voor het leiden van deze bijeenkomst.

Samen kom je verder!

Terug naar overzicht