4 juli 2024

Vandaag vond de startbijeenkomst plaats van ons nieuwe ontwikkeltraject ‘Implementatie en borging van leercultuur’, speciaal ontwikkeld voor de technische maakbedrijven in Noordelijk Flevoland.

Waarom dit ontwikkeltraject?
We zijn ons bewust van het menselijk kapitaal. In de bedrijven. Door ook hierin samen op te trekken wordt de leercultuur nog meer een speerpunt met als doel een aantrekkelijk werkgever te zijn. Hiermee onderschrijven we dat samenwerking en aantrekkelijk werkgeverschap essentieel is en dat daarmee de ontwikkeling binnen de bedrijven continue door kan gaan.

Direct toepasbaar in de praktijk
Via een metrolijn aanpak kunnen directie, HR, leidinggevenden en medewerkers tijdens korte workshops (stations), niet alleen hun kennis en vaardigheden ontwikkelen, maar deze ook direct toepassen in de eigen werkpraktijk. Een deel van de stations wordt in-company of als maatwerk aangeboden zodat het aansluit op de werkpraktijk. De overige workshops vinden plaats in de regio Noordelijk Flevoland, gezamenlijk met de andere deelnemende bedrijven.

Succesvolle aftrap
Tijdens de eerste bijeenkomst op 4 juli konden directieleden en HR-verantwoordelijken van de deelnemende technische bedrijven gezamenlijk instappen op het eerste metrostation: ‘De why en waarde van leercultuur’.

We kijken terug op een interactieve en inspirerende middag: Aan de hand van stellingen en praktische opdrachten werden inzichten en visies op het belang van een leercultuur in alle openheid gedeeld én werd concreet gemaakt welke aspecten van grote betekenis zijn om een leercultuur te kunnen implementeren en borgen in de eigen organisatie.

Met dank aan projectleider Gerwin Peppelman van OBM Oost BV, collegetour begeleider Pieter Langeveld van OOM opleidings- en ontwikkelingsfonds metaalbewerking, PKM Adviseurs voor metaal- en technische bedrijven voor de inhoudelijke voorbereiding en uitvoering en Smart Makers Academy, Skills4Skills, Koninklijke Metaalunie, FME, A+O Metalektro voor de begeleiding en het mede mogelijk maken van dit ontwikkeltraject.

De metro rijdt verder
Wij kijken uit naar het vervolg, samen met de deelnemende bedrijven Zuidberg Group of Companies, Polder Staalproducties, Suplacon BV, MCM B.V., Verbruggen Palletizing Solutions, Kampstaal TruSteel, TruSteel Group, Projecten vABC en MCR Machinery.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer weten over dit ontwikkeltraject?

 

Neem gerust contact op met Gerwin Peppelman van OBM Oost, projectleider Smart Makers Academie Noordelijk Flevoland.

Mobiel:            06 26 62 18 61

Mail:                g.peppelman@obm-oost.nl

 

Of kijk op de de landelijke website van Smart Makers Acedamy, waar meer informatie onze academie staat: KLIK HIER.

Partners SMA
Terug naar overzicht