12 februari 2024

Vandaag bezochten onze clusterbedrijven Perron038 in Zwolle: Dé plek voor de innovatieve maakindustrie in de regio. In dit open innovatiecentrum werken technici en bevlogen studenten aan de digitale transformatie, zoals toegelicht door Joost Sterenborg (MD Perron038).

Zuidberg Group of Companies is als ICNOP-lid ook ingekwartierd als partner bij Perron038. Kees Pruim (CTO Zuidberg) en Niek Flierman (manager production technology Zuidberg) presenteerden hun leerervaringen uit de minor-projecten op het gebied van #vision in combinatie met #AI. De resultaten kunnen het bedrijf een flinke besparing opleveren door first-time-right en zero-defects in assemblageprocessen. Opgedane kennis wordt binnen Perron038 gedeeld met andere partners en lectoren. Kees Pruim: “De link met Perron038 brengt ons als werkgever in de Noordoostpolder in verbinding met een waardevol ecosysteem naar partijen, kennis en studenten.”

Gerlo Schutte (HR manager Zuidberg) en Yke Scholten (talent developer bij Perron038) toonden de toegevoegde waarde van Perron038 als ‘magneet voor studenten’. Afstudeerder Sven Bosma (afstudeerstudent bij VMI) vertelde over zijn ervaring als minor-student en nu als afstudeer stagiair. Zoals Freek Noordhuis (docent Windesheim) het samenvatte: “Hier maken studenten in praktijkopdrachten kennis met de partnerbedrijven als toekomstige werkgever.”

Terug naar overzicht