Nieuws

Bouwen aan de toekomst

29 mei 2020

Vlak bij de huidige vestiging bouwt MCM een nieuw pand bestaande uit kantoor en 9.500 m2 productieruimte. De totale productie van metalen halffabricaten wordt daarmee samengebracht op één locatie aan de J. Marisstraat in Marknesse. In juni 2020 zullen de medewerkers het nieuwe pand betrekken.

Dit bericht delen:
MCM Marknesse

De eerste palen van het nieuwe pand

Deze week zijn de eerste palen in de grond geslagen voor nieuwbouw van MCM. Vlak bij de huidige vestiging bouwt MCM een nieuw pand bestaande uit kantoor en 9500m2 productieruimte. De totale productie van metalen halffabricaten brengen ze daarmee samen op één locatie aan de J. Marisstraat in Marknesse.

MCM vervaardigt metalen halffabricaten voor machineproducenten in diverse sectoren. Zowel plaatwerk, verspaning als las- en constructiewerk wordt in Marknesse verzorgd. Door alles in één pand onder te brengen verwachten ze logistiek voordeel te halen. Op de nieuwe locatie zal extra aandacht worden besteed aan de werkplekken voor de medewerkers: ten aanzien van klimaatbeheersing, luchtkwaliteit en geluid voldoen deze aan de nieuwste eisen.

In Marknesse heeft MCM een mooi en levendig bedrijventerrein met toekomstmogelijkheden. Dat is van belang voor de leefbaarheid in het dorp en de regio. Daarnaast is Marknesse goed bereikbaar vanuit Overijssel, Friesland en natuurlijk Flevoland. Begin september is gestart met het slaan van de eerste heipalen. Het bedrijf streeft ernaar dat aan het einde van 2019 het pand wind- en waterdicht zal zijn. Naar verwachting zullen de medewerkers het pand rond september 2020 kunnen betrekken.

Terug naar overzicht