18 januari 2024
Dit bericht delen:

Kennisdeling staat hoog in het vaandel bij het Innovatiecluster Noordoostpolder.

Maar wat levert het ons nu op?
Lees hieronder het verslag van onze vervolg kennissessie over geautomatiseerd lassen.

“Vandaag waren we met onder andere onze las-specialisten voor een tweede keer bijeen. Met 25 clusterleden waren we te gast bij Polder Staalproducties. Dit keer om praktische ervaringen, opgedaan op de werkvloer, met elkaar te delen.

Maarten Werler, operations manager bij Polder Staalproducties, heeft een groot aantal praktische tips gegeven voor het ontwikkelen van lasmallen en hoe je hierbij al keuzes kunt maken voor een juiste verhouding van de kosten en de te verwachte opbrengst. Daarnaast gaf hij tips over het inzetten van lasmallen, het praktische gebruik hiervan én aandacht te hebben voor de man-machine tijdverhouding. Dit omdat de cobot vaak in samenwerking met de medewerker aan de slag gaat en het voordelen heeft om deze twee processen qua tijd op elkaar af te stemmen.

Gastspreker vandaag was Ton Bos van WeCobot, een gewaardeerde partner die bij veel ICNOP-bedrijven de installatie van de cobot heeft begeleid. Op een interactieve wijze is er gesproken over manieren om malkosten door te berekenen aan de eindafnemer. Ook is de leercurve rondom implementaties voor de cobot is besproken.

Als afsluiting was er een rondleiding door ‘de productie’ om de diverse geautomatiseerde systemen binnen Polder Staalproducties te kunnen bekijken.

Kortom, een leerzame ochtend met mooie onderlinge kennisdeling tussen alle deelnemers!”

Terug naar overzicht