Nieuws

GB Steel Group neemt Machinefabriek Emmen over

8 juni 2020

Emmeloord, 4 juni 2020 – GB Steel Group neemt Machinefabriek Emmen over. Met de overname bevestigt de groep haar ambities op het gebied van bruggen- en sluizenbouw en ook de expertise van MF Emmen in milieutechniek past uitstekend bij haar doelstelling op het gebied van duurzaamheid. De groep heeft na de overname meer dan 300 medewerkers in dienst en bestaat naast MF Emmen uit Kampstaal, Kamplacon, Nauta Heeg en Vossebelt.

Dit bericht delen:

Krachten bundelen

Derk Jan Weeke – voormalig eigenaar en nu directeur van Machinefabriek Emmen:

“Ik heb altijd gewerkt aan de toekomst van Machinefabriek Emmen. De vraag is hoe het bedrijf het beste kan groeien en zich kan blijven ontwikkelen in infra, recycling en machinebouw. Met de samenwerking binnen een grotere en gezonde groep met visie is die toekomst gegarandeerd en dat biedt perspectief voor al onze medewerkers. Bovendien voelde ik mij direct thuis in de cultuur van het familiebedrijf en dat vind ik heel belangrijk”.

Bob Soetekouw, algemeen directeur van GB Steel Group:

“Met klanten die actief zijn in de bouwsector, en een steeds grotere onderhoudsopgave die er ligt voor de vele bruggen en sluizen in Nederland, hadden we de wens om onze dienstverlening nog verder te optimaliseren. Daarvoor is met name ontwerp- en werktuigbouwkundige kennis nodig. Met de overname van Machinefabriek Emmen, is die wens in vervulling gegaan en kunnen we met recyclingtechniek zelfs invulling geven aan onze circulaire ambities”.

Over MF Emmen

Met 65 medewerkers is MF Emmen een flinke speler in machinebouw. Sinds 1924 heeft het bedrijf haar sporen verdiend in de metaalindustrie en werktuigbouw, oorspronkelijk onder de naam Machinefabriek Hidding. Er is expertise ontwikkeld in infratechniek, met het bouwen van bruggen en sluizen, en ook op het gebied van recycling is MF Emmen een sterke speler met producten als zeeftrommels en luchtscheiders. Bovendien is MF Emmen met haar uitgebreide machinepark actief voor klanten in de industrie, van energie tot voedingsmiddelentechnologie. Grote projecten zijn door heel Nederland maar ook internationaal uitgevoerd zoals de Súdergoabrêgebrug in Workum, de Ganzensluis in Kampen, een recycling installatie voor Deco in midden Italië en een productielijn voor Noblesse in Wijster.

Over GB Steel Group

GB Steel Group vindt haar oorsprong na de oprichting van Kampstaal in 1980 en is sindsdien gegroeid tot een gerenommeerde speler in de top van de Nederlandse maakindustrie. Dit is het resultaat van gezamenlijk hard werken aan mooie projecten en afspraken die je samen maakt gewoon nakomen. Met die mentaliteit bouwde Kampstaal in Emmeloord en omstreken aan een bestaan op het gebied van staalbouw, vooral voor de agrarische sector. Al snel bouwde het bedrijf ook ver buiten de Noordoostpolder mee aan parkeergarages, datacenters en constructies voor hoogspanningsstations. Het bedrijf groeide en er werden andere bedrijven toegevoegd aan de groep. Met de overname van Staalbouw Nauta in Heeg in 1994 kreeg men expertise in zware en grote staalconstructies voor infra en industrie en twee jaar later was het de beurt aan Constructiebedrijf Beijer in Meppel (nu Kampstaal Meppel). In 2004 breidde de groep met Kamplacon haar diensten in dak- en wandconstructies uit, zodat de stalen draagconstructie voor klanten ook voorzien kon worden van gevels en daken. Dat staal ook uitstekend kan worden toegepast in kippers, containers en bandlossers voor de transportsector, bleek na de overname van machinebouwer Vossebelt in Geesbrug in 2007. Hoewel de bedrijven onder hun eigen naam actief zijn in de markt, is samenwerking en synergie binnen GB Steel Group een steeds belangrijker thema. Op deze manier kan er efficiënt gewerkt worden aan de toekomst, met speerpunten als automatisering, talentontwikkeling, duurzaamheid en het uitbreiden van haar diensten voor klanten. Met de overname kan de groep haar klanten voorzien van meer expertise in de infra, recycling en machinebouw.

Lees meer over Machinefabriek Emmen.

Lees meer over de visie op trends en marktontwikkelingen in het jaarverslag van 2018 en 2019

Terug naar overzicht
Dit bericht delen: