29 juni 2023

Het Innovatiecluster Noordoostpolder zoekt met regelmaat de verbinding met partners, zowel in als buiten de regio Noordoostpolder.

Zo ook bij de organisatie van een drieluik over innovatie in werkgeverschap. In drie themabijeenkomsten willen we de bedrijven in de maakindustrie en installatietechniek informeren en inspireren over aantrekkelijk werkgeverschap. Hierbij leggen we de nadruk op eigenaarschap, duurzame inzetbaarheid en generatiedenken.

De drieluik wordt mogelijk gemaakt en mede ondersteund door onderstaande samenwerkende partners:

Programma drieluik 'Innovatie in werkgeverschap'

Met de huidige arbeidsmarktkrapte, minder initiële instroom wordt behoud het nieuwe werven. Hierin speelt werkgeverschap/leiderschap een grote rol: hoe aantrekkelijk ben je als werkgever, hoe belangrijk is opleiden en ontwikkelen voor jou, hoe pas je je werkgeverschap aan op nieuwe doelgroepen, andere wensen van een nieuwe generatie, hoe laat je nieuw personeel goed ‘landen’ in je bedrijf, hoe stuur je diverse generaties aan op de werkvloer, welke competenties zijn daarvoor nodig en hoe neem je je personeel mee in nieuwe innovaties en maak je ze gezamenlijk eigenaar hiervan?

Themabijeenkomsten
Om je als ondernemer mee te nemen in de antwoorden op bovenstaande vragen organiseren we drie themabijeenkomsten voor bedrijven in de maakindustrie en installatietechniek.

Doelstelling is onze bedrijven mee te nemen in wendbaarheid en toekomstbestendigheid van werkgeverschap met de uitdagingen die er nu zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

 

Bijeenkomst 1: Duurzame inzetbaarheid: modern en goed werkgeverschap vs. duurzame inzetbaarheid

Het 3-Luik ‘Innovatie in Werkgeverschap’ zet een belangrijke stap voorwaarts met een inspiratiesessie van de Fountainheads, zij zijn trendverkenners die tevens de aandacht richten op het cruciale belang van aantrekkelijk en innovatief werkgeverschap.

Ze zullen hun inzichten delen over de nieuwste technologische trends, en de deelnemers duidelijk maken dat verandering de enige constante is in onze maatschappij. Niet alleen technologie, maar ook maatschappelijke en sociale aspecten zijn continu in beweging, wat het noodzakelijk maakt dat bedrijven en werkgevers zich constant aanpassen en innoveren.

Met hun kenmerkende hoge woordsnelheid openen de Fountainheads dit drieluik. Ze brengen hun boodschap in sneltreinvaart, benadrukken de noodzaak van flexibiliteit en innovatie in het huidige werkgeverslandschap. Waarom is je snel aanpassen en innoveren nu belangrijker dan ooit, helemaal op het gebeid van goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid. Ze prikkelen, inspireren en laten je prettig ongerust achter met nieuwe inzichten.

Ondernemer aan het woord: Hanzestrohm – duurzame inzetbaarheid, leercultuur en onboarding, voorbeelden uit de praktijk

Praktische informatie
Datum    : 21 september 2023

Tijdstip    : 14.45 – 18.30 uur
Locatie    : Hanzestrohm, Popovstraat 1 Zwolle

 

Bijeenkomst 2: Van hiërarchie naar eigenaarschap, wat vraagt dit van jouw leiderschap?

Anke van Luijt van Anke van Luijt Coaching gaat in op diverse leiderschapsstijlen. Interactief ontdekken wat eigenaarschap inhoudt door met humor en energie wetenschappelijke onderbouwingen met thema’s als authenticiteit, psychologische veiligheid, dienend leiderschap en invloed te vertalen in praktische en direct  toepasbare tools. Wie dien jij eigenlijk? Jezelf of je mensen en de organisatie?

Tijdens deze bijeenkomst krijg je inzicht in kenmerken van oud- en nieuw leiderschap en geven we je handvatten om de leider te worden die jij wilt zijn met een interactieve sessie onder leiding van WIMM.

Ondernemer aan het woord: MCM – Van leidinggeven naar eigenaarschap, voorbeelden uit de praktijk.

Praktische informatie
Datum    : 12 oktober 2023
Tijdstip    : 14.45 – 18.30 uur
Locatie    : MCM, J. Marisstraat 9 Marknesse

 

Bijeenkomst 3: Leidinggeven aan generaties: wat zijn de behoeftes?

We bevinden ons met maar liefst 5 generaties op de werkvloer! Babyboomers, Generatie X, Pragmaten, Generatie Y & Generatie Z. Meer dan ooit. De verschillende generaties hebben specifieke kwaliteiten, drijfveren en een eigen visie op werk. De generatiekloof is niet altijd makkelijk en brengt strubbelingen met zich mee. Zonde, want de verschillen zijn een kans om elkaar te versterken.

Kim Jansen van Generations at Work neemt je mee in de generatieverschillen en leer je meer over generatiemanagement, maar vooral ook hoe je zorgt voor effectieve samenwerking en hoe je kunt binden en boeien! Met flair, speelsheid en humor worden we aan het denken én in beweging gezet. En er is een concrete vertaling naar de praktijk. Door middel van een interactieve sessie onder leiding van WIMM gaan we nadenken over de vraag ‘Hoe kunnen wij generatiemanagement binnen onze organisatie concreet inzetten?’

Ondernemer aan het woord: Brunink – leidinggeven aan generaties, voorbeelden uit de praktijk.

Praktische informatie
Datum    : 9 november 2023
Tijdstip    : 14.45 – 18.30 uur
Locatie    : Brunink, Vechtstraat 3 Hardenberg

 

Voor wie zijn de bijeenkomsten?
Directie en managers van bedrijven in de maakindustrie, installatietechniek die zich bezig houden met deze vraagstukken binnen het bedrijf. HR-eindverantwoordelijken op deze thema’s zijn ook welkom.

 

Aanmelden en kosten
Aanmelden kan voor de gehele reeks via de website van Koninklijke Metaalunie.
Na aanmelding rekenen wij wel op je aanwezigheid vanwege de te maken kosten.

Terug naar overzicht