Jij kan het maken in de techniek!

Start nu in de techniek! Ook al heb je geen ervaring.

Je leert terwijl je werkt. Je maakt gave dingen, samen met collega’s. Wat je ook doet, wij zorgen dat je de juiste vaardigheden leert!

Maak jouw toekomst in de techniek.

Of je nu bijvoorbeeld in Emmeloord, Zwolle, Lelystad of Heerenveen woont, vele mensen uit de regio gingen je al voor. Allemaal mensen zoals jij!

Meld je vrijblijvend aan voor een gratis oriëntatiegesprek!

Samen kijken we naar jouw skills en interesses. Vrijwel alle mensen die we spreken vinden hun droombaan in de techniek! Hoe?

De voordelen van werken in de techniek

 • 100% baangarantie
 • Vanaf dag 1 goed betaald
 • Combineer werken en leren
 • Je krijgt salaris en je werkgever betaalt de opleiding
 • Ontdek welke functie bij jou past
 • Je wordt uitgebreid begeleid
 • Samen vinden we een geschikt bedrijf voor jou
 • 200% teamwork

Maak kennis met de techniek!

Hoe kun je beter kennismaken met metaal en techniek dan door zelf te doen en te ervaren? OpleidingsBedrijf Metaal helpt hierbij! Zij kijken samen met jou naar wat je kunt en wat je wilt. Je gaat kennismaken met verschillende functies binnen de metaalsector. Je doet direct ervaring op in de praktijk en waar nodig word je bijgeschoold. 

 

 

Wil jij kennismaken met de techniek? Vraag dan nu een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan!

Zij hebben het gemaakt! Lees hier de verhalen uit de praktijk!

Zij hebben het gemaakt! Lees hier de verhalen uit de praktijk!

Daniel - Suplacon

Daniel Hren

Leeftijd: 25
Huidige functie: Verspaner
Bedrijf: Suplacon
Hier werkzaam vanaf: maart 2021

“Van eten bezorgen naar metaal bewerken.”

Als verspaner bij Suplacon in Emmeloord zit Daniel helemaal op zijn plek. Waarom de techniek? Daniel: “Ik wilde iets creatiefs doen met metaal. In de functie die ik nu heb komt dit terug.” Toen ik begon bij Suplacon was er gelijk een leuke sfeer en het was gezellig. Ook was er veel uitleg over de werkzaamheden.”

Daniel begint zijn dag met het zoeken en klaar leggen van het gereedschap. Waarna hij gaat kijken bij welke machine hij werkt. Drillen, grinden, pressen en tappen, allemaal metaalbewerkingen die gedurende dag voorbij komen.  Daniel: “Als je tussendoor gewoon netjes werkt hoef je niet veel op te ruimen aan het einde van de dag. Er is een goede structuur en alles wordt duidelijk uitgelegd.”

Is dan elke dag hetzelfde? Zeker niet! Je leert terwijl je werkt. Je begint makkelijk en in het geval van Daniel komen nu ook de moeilijke orders om de hoek wat voor uitdaging zorgt. Daniel: “Ik vind het vertrouwen fijn wat het bedrijf mij geeft, ook voelt het goed als iets af is en de opdrachtgever blij is.” Twijfel je nog of de techniek iets voor jou is? Daniel: “Ik zou het doen, want je kan veel leren en je kan goed doorgroeien.”

Of lees hieronder het verhaal van Judith

Judith 1

Judith

Leeftijd: 24
Huidige functie: Lasser
Bedrijf: Suplacon
Hier werkzaam vanaf: oktober 2021

“Van visverwerking naar lasserij. Als vakvrouw in de lastechniek. “

Lassen is een nauwkeurig werk. Het zetten van een lasnaad vereist controle, inzicht in het werk en kennis van de materialen waarmee gewerkt wordt. Als lasser bij Suplacon in Emmeloord vertelt Judith enthousiast over haar werk: “Techniek vind ik erg interessant en ik vind het mooi om dingen aan elkaar te maken.”

Bij Suplacon heb ik meerdere diploma’s gehaald. Ik heb hier leren lassen, schuren, trillen en richten.” Op het werk heeft ze veel afwisseling. Judith: “Ik vind het werk ontzettend leuk omdat ik erin kan groeien. Het blijft me uitdagen en de mensen om mij heen groeien ook verder.”

Tip: Je kunt meer dan je zelf denkt. Door te blijven oefenen en door te gaan heb je steeds meer in je mars. Het mooie aan lassen is dat je altijd kan blijven groeien.

Of lees hieronder het verhaal van Dylan

Dylan - MCM-min

Dylan Bijkerk

Leeftijd: 22
Huidige functie: CNC kanter
Bedrijf: MCM
Hier werkzaam vanaf: april 2021

“Een uitdagende baan en leuke collega’s op de werkvloer!”

Dylan werkt als CNC kanter bij MCM, een functie die leuker bleek dan verwacht! Dylan: “Ik was gestopt met mijn opleiding als onderwijsassistent en wilde wat gaan verdienen. Tijdens het gesprek kreeg ik wel vertrouwen dat het kanten te leren was, maar de eerste weken viel het me nog niet mee.Gelukkig bood MCM goede begeleiding. Hij kon de eerste weken meelopen met een collega en hij heeft een cursus tekeninglezen gevolgd. Nu buigt hij platen in alle mogelijke vormen.

Dylan: “Ik vind het leuk om iets nieuws te leren, om een nieuw product te maken waar iets bijzonders aan is. Als ik dan ook nog zoiets maak binnen de afgesproken tijd, ben ik tevreden! ” Je maakt veel verschillende dingen en je ziet direct resultaat van je werk. Na de inwerkperiode werk je zelfstandig, maar je bent niet alleen op de afdeling. Dylan: “De sfeer op de afdeling is goed. We hebben een klein groepje, die je allemaal dagelijks spreekt.”

Ook werken in de techniek? Gewoon proberen!

Dylan: “Niet geschoten is altijd mis. In mijn geval heeft het goed uitgepakt, dus waarom zou dat voor jou niet kunnen?”

In 3 stappen jouw droombaan!

1. Meld je aan voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek

We leren je graag kennen om samen te kijken welke functies voor jou geschikt kunnen zijn. Ook kunnen we al je vragen dan beantwoorden. Soms is de route naar jouw droombaan namelijk anders dan je van te voren denkt. Binnen 2 werkdagen nemen we contact met je op.

2. We matchen jouw interesses en skills met de vacatures

Wat is jouw kennis, wat vind jij belangrijk in werk en wat zou je willen leren? Samen kijken we naar de functies bij de verschillende deelnemende bedrijven in de regio. Je bent gelukkiger en presteert beter in een bedrijfscultuur die echt bij je past.

3. Start jouw toekomst in de techniek!

Je combineert werken met leren. Je krijgt je eigen ontwikkelplan met uitgebreide begeleiding en een vast contactpersoon. Zo zorgen wij ervoor dat je aan de slag kunt bij een bedrijf waar jij verder kan komen en rechtstreeks in dienst gaat!

Ben jij klaar om over te stappen naar een baan in techniek?

Wil jij wat anders gaan doen en ben jij een doener? Het maakt ons niet uit of je net klaar bent met je studie of al een tijdje werkzaam bent. Wij zoeken mensen die graag met hun handen bezig zijn.

Heb je geen ervaring in de techniek? Geen probleem!

Ook voor jou is het makkelijk om over te stappen naar een baan in de techniek. Betaalde omscholing, direct geld verdienen én een baangarantie.

Ontdek verschillende functies

Wil jij heel graag verschillende functies proberen zodat je erachter komt welke uitdaging bij jou past? Dan zoeken we jou! Of je binnen of buiten wilt werken, alles is mogelijk. Je kan bijvoorbeeld aan de slag als:

 • Lasser
 • Plaatwerker
 • Monteur
 • Logistiek medewerker
 • Lasrobot operator

Wij zorgen dat je cursus- en/of scholingsmogelijkheden krijgt, zodat jij kan doorgroeien naar de functie die jij wilt.

Welke werkgever past bij jou? Volop kansen in de techniek!

Binnen het Innovatiecluster Noordoostpolder zijn diverse bedrijven die verschillende banen speciaal voor jou aanbieden. Elk met hun eigen expertise en bedrijfscultuur.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje bij onderstaande bedrijven.

PSP-logo
Logo Geesinknorba
Logo Kampstaal
Logo Zuidberg
Logo MCM
Logo Suplacon

Meld je nu aan voor een gratis oriëntatiegesprek!

  * = Verplicht veld

  We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.