Smart Industry Noordwest biedt een verdiepingssessie data delen vanuit onderzoek en innovatie!

18 november 2021

18-11-2021

Dit bericht delen:

Surf en Techport

Op donderdag 18 november van 15:00 – 16:00 uur laten Gerik ten Berge, projectleider Werken en Innoveren bij Techport, en Erik Kentie, Business Development Manager bij SURF, zien wat data delen vanuit het perspectief van onderzoek en innovatie betekent. Dit jaar zijn SURF en Techport de samenwerking gestart om onderzoekers van de Vrije Universiteit te ondersteunen bij het genereren van voorspelmodellen voor de procesindustrie. Hierbij biedt IoT-technologie een hele reeks aan mogelijkheden.

Daarnaast zal in het webinar ook de context worden geschetst waarin dit op nationaal en Europees niveau plaatsvindt. Op nationaal niveau wordt samengewerkt in de data deel coalitie en het Data Value Center Smart Industry om ondernemers te helpen waarde te halen uit data. Op Europees niveau wordt gewerkt aan een onafhankelijke cloud omgeving, GAIA-X.

Programma en aanmelden

Programma

15:00 – Inleiding en introductie Techport en SURF
15:10 – Nationaal niveau: Data Value Center Smart Industry en data deel coalitie
15:20 – Europees niveau: GAIA-X
15:30 – Usecase vanuit Techport
15:45 – Aan de slag met studenten en onderzoekers
15:55 – Interactie en vragen
16.00 – Afsluiting

Meld je hier aan

Na aanmelding via bovenstaande link ontvang je een Outlook vergaderverzoek. Daarin staat de MS Teams link voor deelname aan de verdiepingssessie. Neem bij vragen contact op via info@smartindustrynoordwest.nl.

Terug naar overzicht