Door slim te framen wordt communicatie aantrekkelijker, duidelijker en overtuigender!

Maar hoe kom je tot die werkende woorden? Hoe ziet zo’n frame er precies uit? Wat heb je nodig om een effectief frame te ontwerpen? En hoe zorg je ervoor dat jouw frame wordt overgenomen door anderen?

Deze en andere vragen worden beantwoord in onze interactieve en praktische workshop Framing, speciaal gericht op de techniek.

Ben jij er ook bij? Je bent van harte welkom!

8 september 2022

8 september van 14:00 uur – 16:30 uur

Dit bericht delen:

Programma

Aan de hand van veel voorbeelden leren de deelnemers tussen de regels door lezen en kijken en gaan zij steeds beter (techniek)frames herkennen en duiden. Waar let je op bij het beoordelen van frames? Wanneer is een frame bruikbaar of juist schadelijk? Hoe ontwerp je zelf een slim frame? De belangrijkste doelstelling van de workshop is leren stilstaan bij het strategisch inzetten van (techniek)frames en valkuilen herkennen en vermijden.

Wat gaan we doen?

Jolijn Mes, framingspecialist bij Taalstrategie, zal na een korte uitleg van de theorie met name de focus leggen op onze dagelijkse praktijk:

We zullen inzoomen op verschillende thema’s, zoals framing van de sectoren, de bedrijven en de regio. Daarnaast zal tijdens de workshop worden ingegaan op het framingonderzoek naar techniekframes voor STO. Welke positieve en negatieve frames over leren en werken in de techniek leven er in de samenleving? En hoe kun je hier het beste mee omgaan? We geven praktische do’s en don’ts en handvatten voor de praktijk.

De invulling van de workshop is interactief: deelnemers worden aangemoedigd hun eigen ervaringen te delen en we zullen met kleine opdrachten oefenen om het framen zelf in de vingers te krijgen.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan nu aan voor deze verdiepende en praktische kennissessie!

Goed te weten

Datum: Donderdag 8 september 2022
Duur: 14.00 uur – 16.30 uur
Locatie: Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR)
Voorsterweg 31
8316 PR Marknesse
Bij aankomst: Voor de slagboom bevindt zich een intercom. Je kan je hier melden en aangeven waarvoor je komt. De receptie zal  aangeven hoe je het gebouw kan bereiken. Parkeren is gratis.

Bij binnenkomst dien je jezelf te legitimeren met een geldig ID.
Dit vanwege de beveiligingsmaatregelen van het NLR.

Kosten leden ICNOP: Gratis
Kosten niet-leden: € 99,00 exclusief 21% btw

Aanmelden

Wil je meer weten over framing en heb je behoefte aan praktische handvatten?

Meld je dan snel aan via onze aanmeldbutton.

Aanmelden

Interesse in andere kennissessies?

Het Innovatiecluster Noordoostpolder organiseert regelmatig online kennissessies, met prikkelende thema’s voor alle medewerkers in de maakindustrie.

Doel van deze kennissessies is het vinden en binden van bedrijven aan ons cluster. Daarom laagdrempelige, concrete en aansprekende thema’s, die niet concurreren met branches of andere initiatieven. Wij willen graag bestaand aanbod ontsluiten, dus niet perse zelf sessies ontwikkelen. Bundelen van wat er al is. En soms vanuit onszelf iets ontwikkelen. De content kan dus ook vanuit jou komen!

Interesse in onze andere kennissessies?
Kijk op onze event-agenda voor meer informatie.

Terug naar overzicht