Teqnow; Foutloos assembleren dankzij virtuele (AR) technieken

27 oktober 2020

27-10-2020

Dit bericht delen:

Tijdens deze bijeenkomst zullen vijf bedrijven hun ervaringen met u delen.

Meer variaties van producten (die vaak erg op elkaar lijken) worden in steeds kleinere series geassembleerd. Hierdoor neemt het risico van fouten tijdens assemblage fors toe (ook bij ervaren medewerkers). Hoe meer productvariaties, hoe langer de inwerktijd voor onervaren medewerkers zal zijn. Toch is het steeds belangrijker om foutloos en flexibel te assembleren. Onder de naam Augmented Reality (AR) is de laatste jaren hard gewerkt aan technologie (zie https://youtu.be/mj1x3m4P3j0  en https://youtu.be/OuJRs6HN3gY) om het voor medewerkers mogelijk te maken om, ondanks een grote variëteit van te assembleren producten, toch foutloos te werken en sneller in te leren.

Een eerste groep van vijf Metaalunie bedrijven is hier onder leiding van TNO mee aan de slag gegaan. Bij vier van de bedrijven is gewerkt aan het virtueel ondersteunen van foutloos assembleren en bij het vijfde bedrijf is gekeken hoe een AR-bril kan ondersteunen bij de afhandeling van storingen aan een machines in het veld. Tijdens deze bijeenkomst zullen deze vijf bedrijven hun ervaringen die ze hierbij opgedaan hebben met u delen.

Programma

13.00 – 13.30 uur Ontvangst

13.30 – 13.45 uur Welkom en inleiding
                             Jo van de Put, adviseur Teqnow

13.45 – 14.30 uur Introductie Augmented Reality technologieën, AR bij assemblage en de gekozen aanpak
                             Gu van Rhijn van TNO

14.30 – 14.50 uur AR ondersteuning bij het voorbereiden van een  gietmal, terugkoppeling en ervaringen
                            Tim Wolbers van Algietol

14.50 – 15.10 uur AR ondersteuning bij de assemblage van een  tandwielkast, terugkoppeling en ervaringen
                             Chris van der Houwen van de Gier systems

15.10 – 15.30 uur AR ondersteuning bij het verpakken van producten, terugkoppeling  en ervaringen
                             Coen Meenhorst van Score

15.30 – 15.45 uur Pauze

15.45 – 16.05 uur AR ondersteuning bij het assembleren van elektronica producten,  terugkoppeling resultaten en ervaringen
                             Wim Berden van Fancom

16.05 – 16.25 uur AR ondersteuning bij het afhandelen van storingen aan machines in het veld, terugkoppeling resultaten en

                               ervaringen
                             Eric Micklinghoff van PIM Machinery

16.25 – 16.45 uur Hoe kunt u hiermee aan de slag?
                             Gu van Rijn, TNO en Jo van de Put, Teqnow

16.45 uur              Afsluiting

Doelgroep

Deze bijeenkomst is gericht op bedrijven die assembleren. Heeft u te maken met onderhoud van machines in het veld, dan is ook deze bijeenkomst voor u bedoeld. Daarnaast staat deze bijeenkomst uiteraard ook open voor iedereen die mee wil weten over het praktisch toepassen van AR.

Datum: 27 oktober 2020

Locatie: Koninklijke MetaalUnie te Nieuwegein

Kosten: Deelname aan de bijeenkomst is voor u kosteloos. Wel verwachten wij van u dat u zich eerst als Teqnow deelnemer registreert (www.teqnow.nl). Deelname aan Teqnow is voor leden van de Koninklijke Metaalunie gratis.

Is uw deelname door ons bevestigd, dan rekenen wij op uw komst. Bent u onverhoopt verhinderd, dan dient u dit uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de bijeenkomst aan ons te melden via info@teqnow.nl. Bij geen (tijdige) afmelding zijn wij genoodzaakt een ‘now show fee’ van € 50 (excl. BTW) bij u in rekening te brengen. Zodra u zich aanmeldt voor deze bijeenkomst verklaart u zich akkoord met deze voorwaarde.

Terug naar overzicht