Smart Industry; Text mining: waarde creëren uit ongestructureerde data!

26 november 2020

26 november 2020

Dit bericht delen:

Data Science Alkmaar organiseert op 26 november 2020 het derde webinar

Bij het derde webinar van Data Science Alkmaar op donderdag 26 november staat text mining centraal. Tijdens deze sessie wordt verteld waarom het belangrijk is dat je hiervan af weet.

Een zeer groot gedeelte van alle data die digitaal beschikbaar is, betreft tekst. Tekst wordt gerekend tot ongestructureerde data, anders dan gestructureerde data, waarbij je werkt met kolommen en rijen. Text mining gaat over oplossingen om kennis uit deze teksten te halen. Dit kun je vervolgens gebruiken om vragen te beantwoorden als: ‘Wat wordt er over onze organisatie gezegd op social media?’, ‘Wat zijn de problemen die in ons online klantenforum worden besproken?’ en ‘Wat zijn de trends in de meldingen openbare ruimte?’.

Er zijn heel veel, niet gestructureerde teksten in digitaal formaat beschikbaar die kunnen worden gebruikt voor het genereren van zeer interessante inzichten. Text mining is ook een belangrijk fundament van conversational platforms, de chatoplossingen die op steeds meer websites worden aangeboden. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen om de vraag te kunnen interpreteren en te beantwoorden die jij daar invoert? Tekst mining biedt veel kansen, maar ook uitdagingen voor vrijwel iedere organisatie.

Boeiende gasten Wendy Günther en Robin Zondag vertellen over de kansen die Text mining biedt.

Meer informatie en aanmelden

Wanneer? 26 november 2020 om 16:00 uur.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Terug naar overzicht