Hoe voorkom je dat robots en cobots stilstaan en daardoor jouw organisatie efficiënter omgaat met de (beperkt) beschikbare vakmensen?

Wil je antwoord op deze vraag? Meld je dan nu aan voor deze kennissessie!

15 september 2022

15 september van 8:30 uur – 9:15 uur

Dit bericht delen:

Programma

Het Nederlandse metaalbedrijf is sterk afhankelijk van een globale economie die snel verandert. Leveringen van lage orderaantallen tot enkel stuks nemen toe, de kwaliteitseisen worden hoger en grondstoffen en energie worden duurder. Daartegenover staat dat de beschikbaarheid van vakmensen schaarser wordt en de capaciteit van lasrobots en -cobots onderbenut is.

Om ondanks deze trends continuïteit te garanderen en een concurrentiepositie te behouden is de transitie naar een Smart Welding Factory geen luxe maar een must. Het is noodzakelijk dat onnodige werkzaamheden en fouten geminimaliseerd en zelfs tot nul teruggebracht worden.

Digitalisering gaat hierbij helpen. Door het digitaliseren van de kantoor-, lasafdeling- en operationele processen laat je data voor je werken. Hierdoor krijg je:

  • Sneller inzicht;
  • Sneller opstarten;
  • Verhoogde efficiëntie;
  • Minder fouten;
  • Meer doen met je huidige vakmensen;
  • Het realiseren van groei met optimale marges.

Dat kan allemaal met het Smart Welding Factory platform, een cloud-oplossing voor robotlassen dat is ontwikkeld door LAC in samenwerking met Nederlandse metaalbedrijven.

Onze gastspreker Kevin Guit, Research & Development Engineer bij LAC in Hengelo, neemt ons mee in de voordelen van het SWF-platform en laat ons zien hoe jouw organisatie hierdoor efficiënter kan omgaan met de beschikbare vakmensen.

Wil jij ook weten hoe je deze efficiencyslag kunt maken voor jouw organisatie?
Meld je nu aan voor deze online kennissessie!

Goed te weten

Datum: Donderdag 15 september 2022
Duur: 8:30 uur – 9:15 uur
Inloggen: Voor toegang tot de live kennissessie gebruik je de link die voorafgaand aan de sessie per mail wordt toegestuurd.
Benodigdheden: Deze kennissessie wordt gehouden via Microsoft Teams. Als deelnemer volstaat het als je beschikt over een computer met internet verbinding.
Opname: De kennissessie wordt opgenomen. De opname is na afloop van de sessie op aanvraag beschikbaar voor de deelnemers. Bij aanmelding ga je automatisch akkoord met deze opname en verspreiding ervan.
Interactie: Tijdens het sessie is het mogelijk om jouw vragen en opmerkingen via de chat met de presentator te delen.

Deelname is gratis

Deelname aan onze kennissessies is geheel kosteloos.

Ben jij er ook bij?

Meld je dan snel aan via onze aanmeldbutton.

Aanmelden

Interesse in andere kennissessies?

Het Innovatiecluster Noordoostpolder organiseert online kennissessies met korte, prikkelende thema’s voor alle medewerkers in de maakindustrie.

Doel van deze kennissessies is het vinden en binden van bedrijven aan ons cluster. Daarom laagdrempelige, concrete en aansprekende thema’s, die niet concurreren met branches of andere initiatieven. Wij willen graag bestaand aanbod ontsluiten, dus niet perse zelf sessies ontwikkelen. Bundelen van wat er al is. En soms vanuit onszelf iets ontwikkelen. De content kan dus ook vanuit jou komen!

Interesse in onze andere kennissessies?
Kijk op onze event-agenda voor meer informatie.

Terug naar overzicht