Door de huidige arbeidsmarktkrapte, is het behouden van personeel belangrijker dan ooit. Maar hoe kan je als werkgever personeel behouden? Wanneer ben jij een aantrekkelijke werkgever? En hoe kan jij toekomstbestendig zijn?

In drie themabijeenkomsten willen wij de bedrijven in de maakindustrie en installatietechniek
informeren en inspireren over aantrekkelijk werkgeverschap. Hierbij leggen we de nadruk op
duurzame inzetbaarheid, eigenaarschap en generatiedenken.

Van harte welkom!

21 september 2023

21 september | 12 oktober | 9 november 2023

Dit bericht delen:

Drieluik 'Innovatie in werkgeverschap'

Met de huidige arbeidsmarktkrapte, minder initiële instroom wordt behoud het nieuwe werven. Hierin speelt werkgeverschap/leiderschap een grote rol: hoe aantrekkelijk ben je als werkgever, hoe belangrijk is opleiden en ontwikkelen voor jou, hoe pas je je werkgeverschap aan op nieuwe doelgroepen, andere wensen van een nieuwe generatie, hoe laat je nieuw personeel goed ‘landen’ in je bedrijf, hoe stuur je diverse generaties aan op de werkvloer, welke competenties zijn daarvoor nodig en hoe neem je je personeel mee in nieuwe innovaties en maak je ze gezamenlijk eigenaar hiervan?

Themabijeenkomsten
Om je als ondernemer mee te nemen in de antwoorden op bovenstaande vragen organiseren we drie themabijeenkomsten voor bedrijven in de maakindustrie en installatietechniek.

Doelstelling is onze bedrijven mee te nemen in wendbaarheid en toekomstbestendigheid van werkgeverschap met de uitdagingen die er nu zijn.

Voor wie zijn de bijeenkomsten?
Directie en managers van bedrijven in de maakindustrie, installatietechniek die zich bezig houden met deze vraagstukken binnen het bedrijf. HR-eindverantwoordelijken op deze thema’s zijn ook welkom.

Programma

21 september 2023

14:45 – 18:30 uur

Duurzame inzetbaarheid: modern en goed werkgeverschap vs. duurzame inzetbaarheid
Tijdens deze bijeenkomst zet u een belangrijke stap voorwaarts met een inspiratiesessie van de Fountainheads, zij zijn trendverkenners die tevens de aandacht richten op het cruciale belang van aantrekkelijk en innovatief werkgeverschap. Locatie: Hanzestorm bv in Zwolle
12 oktober 2023

14:45 – 18:30 uur

Van hiërarchie naar eigenaarschap: wat vraagt dit van jouw leiderschap?
Tijdens deze bijeenkomst gaat Anke van Luijt van Anke van Luijt Coaching in op diverse leiderschapsstijlen. Verder is de ondernemer aan het woord en worden er voorbeelden uit de praktijk gegeven. Locatie: MCM bv in Marknesse
9 november 2023

14:45 – 18:30 uur

Leidinggeven aan generaties: wat zijn de behoeftes? 
Tijdens deze bijeenkomst neemt Kim Jansen van Generations at Work u mee in de generatieverschillen en leert u meer over generatiemanagement. Locatie: Brunink in Hardenberg

Deelname is gratis

Deelname aan deze drieluik is geheel kosteloos.

Ben jij er ook bij?

Meld je dan snel aan via de website van Koninklijke Metaalunie.

Na aanmelding rekenen wij wel op je aanwezigheid vanwege de te maken kosten.

De bijeenkomsten worden mede ondersteund en mogelijk gemaakt door onderstaande samenwerkende partners

Innovatiecluster Noordoostpolder, IQ BLVD, sectortafel Techniek & Energietransitie regio Zwolle, Overijssels Vakmanschap (samenwerking sociale partners en O&O-fondsen in de maakindustrie, installatietechniek en bouw/infra), Verenigde Maakindustrie Oost, WIMM, Koninklijke Metaalunie, Techniek Nederland en de O&O-fondsen OOM, A+O Metalektro en Wij-Techniek.

Terug naar overzicht