Beheersing van de basis van Robot Operating System voor engineers

9 december 2020

Tweedaagse cursus: 9 en 16 december 2020

Dit bericht delen:

ROS Industrial training

Robot Operating system (ROS) is een open source platform voor robot software ontwikkeling. Leer de concepten van ROS en ROS Industrial kennen. Doe je kennis op over de geavanceerde modules en toepassingen van ROS en leer je ROS code schrijven zowel in een simulatieomgeving als op een fysieke robot. Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijf sneller kan schakelen in het bouwen van robot applicaties en je minder afhankelijk wordt voor andere leveranciers.

 

Het roboticacluster TValley is erop gericht om door kennisdeling innovatie te versnellen. Daarom biedt TValley deze tweedaagse training aan engineers van bedrijven in Oost-Nederland. In deze training leer je de basisbeginselen van ROS. We wisselen daarbij theorie af met praktijk op een UR robot en/of op mobiele robots. De training bestaat uit twee volle dagen. Deelname kost €500,- per persoon. De training is gericht op engineers met voorkennis op gebied van software engineering (C++ of Python).

Programma

Op dag 1 worden de volgende onderwerpen behandeld: ROS File System, ROS Tools, ROS Communication, Transformations en Robot Modeling. Afhankelijk van de interesse van de deelnemers worden op de tweede dag de volgende onderwerpen behandeld: Object Detection and Recognition, Manipulation, Localisation, Navigation en Simulation.

Praktische informatie en aanmelden

Dit is een tweedaagse training welke plaatsvindt op woensdag 9 en 16 december 2020 bij Saxion aan het Ariënsplein 1 in Enschede. Bedrijven die aangesloten zijn bij TValley kunnen kosteloos één persoon aanmelden voor deze training. Voor overige deelnemers geldt een bijdrage van €500,–.

Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze training.

Klik hier om je aan te melden.
Terug naar overzicht