Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen is een internationale, innovatieve organisatie uit Nederland met meer dan 100 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van klantspecifieke verticale grondboorinstallaties. Maatwerk zoals maatwerk bedoeld is.

Vacatures

Mobiele allround servicemonteur (Conrad-Stanen)

Bekijk vacature

Werkplaatsmonteur Componenten (Conrad-Stanen)

Bekijk vacature

Werkplaatsmonteur Service (Conrad-Stanen)

Bekijk vacature

Werkplaatsmonteur nieuwbouw (Conrad-Stanen)

Bekijk vacature

Constructiewerker (Conrad Stanen)

Bekijk vacature

Over Conrad Stanen

Conrad Stanen is een organisatie met historie, met de poten stevig in de Nederlandse klei. Dit prachtige innovatieve bedrijf, is gespecialiseerd in het design en de ontwikkeling van verticale grondboorinstallaties.

Maatwerk betekent voor Conrad continu innoveren. Installaties die passen als een maatpak, dat is custom voor Conrad. Om voorop te blijven lopen in de markt wordt door Conrad Stanen continu gezocht naar nieuwe technieken en innovatieve oplossingen voor de marktontwikkelingen. Hierbij wordt nationaal en internationaal samengewerkt met klanten en toeleveranciers.

Producten

We zijn trots op ons productaanbod dat bestaat uit de meeste geavanceerde verticale grondboorinstallaties en toebehoren. Al meer dan een eeuw lang wordt elke machine die Conrad oplevert op maat ontwikkeld. Van spoelboormasten tot aan volledig geautomatiseerde boormachines en gebruikmakend van de meest uiteenlopende boormethodes. We willen blijvend voorop lopen in de branche. Die drijfveer zorgt ervoor dat we elke opdracht vol passie en daadkracht uitvoeren. Maar Conrad is meer. U kunt ook bij ons terecht voor al uw boorbenodigdheden, voor onderhoudscontracten en voor occasions.

Ontwikkelingen en innovatie

Dankzij de verschillende ondersteunende- en subsidie programma’s die nationaal en internationaal beschikbaar zijn, wordt Conrad Stanen in staat gesteld om op hoog niveau te blijven innoveren. Ook de stimulering om samenwerkingsverbanden aan te gaan zorgt voor verbetering en efficiëntie in het innovatieproces. Conrad Stanen heeft onder andere deelgenomen aan een H2020 traject, een MIT R&D samenwerkingsverband en maakt gebruik van de WBSO. Het doel is om de producten van Conrad Stanen op het gebied van innovatie toonaangevend te laten zijn in markt.

Medewerker aan het woord

Hoofd Engineering Harry Schoemaker over de engineeringsafdeling: “waar innovatie vorm krijgt”.

“Een ontwikkeling die op dit moment speelt, is hoe boorgaten het beste kunnen worden afgevuld en hoe dit proces geoptimaliseerd kan worden. Een andere ontwikkeling is 2050: van het gas af, geen gebruik meer van fossiele brandstoffen. Aardwarmte zal meer worden toegepast en zal letterlijk en figuurlijk economischer aangeboord en geëxploiteerd moeten gaan worden. De wereld zal sterk veranderen en ook Conrad zal hierin mee moeten gaan. Ook wij moeten nadenken over alternatieve aandrijftechnieken, anders dan een verbrandingsmotor. Natuurlijk denken wij hier al lang over na. Sterker nog, we zijn al met meerdere projecten gestart. Ik ben benieuwd wat al deze ontwikkelingen ons gaan brengen.”

Hydraulische groutslang haspel

Het afvullen van boorgaten is vastgelegd in de BRL SIKB 2100 en hiervoor is een slanghaspel ontwikkeld die eenvoudig en snel deze taak kan uitvoeren. De slang wordt ingevoerd in het boorgat en vervolgens gecontroleerd teruggetrokken terwijl het groutmengsel toegevoerd wordt. De hydraulische aansturing en eenvoudige bediening zorgen ervoor dat de boormeester met weinig inspanning deze taak kan uitvoeren.

Hiermee is het afvullen van de boorgaten zeer gecontroleerd en volgens de richtlijnen te realiseren.

Een goed voorbeeld van een snelle ontwikkeling in reactie op een acute vraag uit de markt.

Terug naar overzicht
Naar de website